Jöntürk ft Barikat Jöntürk ft Barikat - Gunesin Cocuklari Lyrics

Uzun uzun yolları arşınladım; dağ tepe aştım geldim sana; Turkish rap-hiphopla, Barikat'la / Bu ne biçim dünya böyle; kurtlar sofrasında ters gidiyor her şey! / Burada yaşamak aynen kabus gibi valla; yalla! / Canı cehenneme; olmaz olsun böyle dünya / Nerede solucana bile saygı gösteren Tibet nerede? / Tibet'e özgürlük! Kızları sünnet eden Somali'ni al da başına da çal, çal! / ikiyüzlü adi dünya! / Balet değil bu, lanet; lanet dünya bu / Uzaklara hiç bakma; cehennem burada; tam da burada bak! / Al işte gör; mal'a kabus gibi tokat: süt banyosunda tabak kıran kırıklar; açlıktan düşenleri bekler kefensiz mezarlar; ikisi de aynı anda, aynı topraklarda / Görünen o köy bu kılavuz istemez, hiç gerekmez / Karanlığa alkış tutan şakşakçı zübükler / Savaştan pirim yapan tüm dümbükler / Takmaz, bakmaz, aldırmazlar hiç ölüp giden gençlere / Nerede Barikat; Barikat nerede? / Yükselsin Barikat! / Yalanlar yıkılsın; yakılsın, af yok! / Ezilsin sinsi yılanın başı! / Deccal denilen; ama deccal bir değil; kurtlar sofrasında hepsi deccal!
Duyduğun çığlıklardan kaçamazsın hiçbir zaman; çığlıklar çocukların; çocuklar hep kurban! Yeter artık yeter; durun! / Ölümü dondurun; uzak dursun Güneş Ülkesi'nden / Şimdi geriye dönün; geriye! / içi dışı bir olanlar gelin artık Güneş Ülkesi'ne / Ama yok, yok, yok; düşün yakamdan düşün / Açlıktan nefesi kokarken kendi; doğurup cami avlusuna bırakan, sokaklara salanlar / Ortaçağa özlem duyup geriden takılanlar / Dağdan gelip bağdakini kovanlar / Yeşil, yeşil Bursa'mı barbarlar gibi yaşanmaz kılanlar; yakıp yıkanlar / Dağılın lan hadi! / Jonturk, Şeytan Rıdvan gibi 'tak, tak' diye 'tak' atacak golleri yine / Sıkı durun hadi madi! cehenneme hoş geldin; sefa verdin bana; beni deli etme! / Burası cehennem! Burada melekler bile gırtlağından asılır; mevleviler gibi aynen 'fır fır' dönerler; liboşlar ki başımızdan kırk yılda gitmezler! / Habere bak habere: 'Ay abla, kuşum nerede!' / O buna asılmış; bu onunla yatmış; Nadide'nin göğüsleri salyaları akıtmış! / Bu ne biçim ana haber bülteni böyle? / Ülkemden haber yok! / Taşar, aşar uçkur hep yakar, ekrandan boğar; / Böyle giderse, bu çocuk ortaya doğar; kin ve nefret kokar! / Mazlumlar hep mazlum; katiller hep katil; çiller hep kişner! / Kamyondan Önce, Kamyondan Sonra; hepsi kuyruklu yalan; her şey yine aynı! / Karşılıksız aşkın, çoluk çocuk, kolu komşunun sapık cellatları; aramızda yaşarken aniden yaşamlara son verirler trafik canavarları! / cehennem aynen burada; umut bir anda biter. / YÖK pişkin; suskun, çok sağımlık inek ister: / Onların arkasına takılanlar hep bir ağızdan 'mööö!' derler!
Hani nerede 60'lar; şimdi kendini satmışlar / Çeşit çeşit insanlar; hepsi toplama! / Biber gazı yemiş gibi suratlar asık burada! / Yüzüne gülüp de arkandan atan burada. / Bindikleri dalı keser; tümü asalak, hırsız, ayrımcı kara kedi; Hepsi burada! / Güzelim yurdu yakıp yıkıp da çöplüğe çevirenler! / Burası zübük tarlası; Cehenem'in ortası! / Cehenneme hoş geldin! / Gel vatandaş gel; hepsi burada gel! / Taş devri de burada; millennim da burada; yazı-kışı, dağı-taşı-ovası da burada; mazlumu da burada, zalimi de burada! / Burası cehennem; buradan çıkış yok! / Yok, oysa burada, tam da burada bir dünya daha var! / Güneş Ülkesi bu; cennetten bir parça! / Bizim dünyamız bu; gökkuşağı yakın; ama size çok uzak! / Güneşin Çocukları kayıp, yitik! / Yok sayılan bir gençlik; yıl 2001 / Onlar bir radikaldi; Zekeriya'yı takmazlar; tanımazlar! Yeraltında yaşarlar. / YÖK, çok iyi bilir; onlar güneşe hasret! / Bir fısıltı bu; kulaktan kulağa yayılır altın anahtar! / Anahtar da bende, tamda yüreğimde! / Bin yıllık kutsal söz: 'bin defa mazlum olsan bir defa zalim olma!' / Bu, işte bu; bizim dünyamız bu! / Beynine iyi sok; bu dünya rüya değil!.

See also:

96
96.101
Pang Wei Bo Wo Xiang Gen Dong Ni Lyrics
Favretto Feat. Dhany & Jenny The Rhythm Of The Night-(Original Radio Edit) Lyrics