Нулта Позитив и Мирко Митрески Отвори го пенџерчето Lyrics

Ми се јави вчера Мече
да искочиме ми рече
и три саати јас се спремав
и да јадам време немав
и јас брзав сосем гладен
но со имиџ сосем складен
спремен жени јас да шмекам
појдов автобус да чекам.
На станицата штом стигнав
Мече пола саат го нема
не знам што толку се спремал
и на крај Мече дојде,
пред нос автобус ни пројде
но здогледавме со Мече и
друг по него се влече
А за гужва да не зборам
да се гужвам и јас морам
секој те ме гази, дрпа
ме изгужваа ко крпа
а и мораш да се возиш
не си глуп пешки да одиш.
Па и гужви нека има
не се пешачи во зима

Отвори го пенџерчето, се задушивме, ќе поцркаме
отвори го пенџерчето, се задушивме, гужви не трпиме

Пополека се присетувам
стигнавме битно пред кафичот
кај што Мече дека ќе идеме ми рече
тука гужва исто така,
секој ден е овде вака
избацивачот така вели
ако сме лоши ќе не смели
И да чекаме ни рече
си застанавме со Мече
како така за два часа
добивме и една маса
сите околу се смеат
ко изгубени Германци
јас и Мече бевме странци

See also:

104
104.34
Simon and Garfunke El condor pasa Lyrics
The D.u.d.e Revolution Lyrics