Toma Caragiu Toma cu cimpoiul Lyrics

Toma cu cimpoiul

Aho, aho copii şi fraţi, staţi puţin şi m-ascultaţi.
Mai lăsaţi paharele, nu schimbaţi canalele,
Şi pe unu şi pe doi cântă Toma din cimpoi.
c__ de ce am venit cu cimpoiul? Păi buhaiurile sunt ocupate cu pluguşorul şi pe urmă mi-a spus mie cineva că e bun şi cimpoiul. Colinzi cu el, mai pe aici, mai prin turnee, şi colo, şi dincolo. E mult mai avantajos decât cu ONT-ul că nu pleci pe banii tăi. Cu cimpoiul pleci prin virament. Si dacă mai schimbi acolo nişte bemol peste diurnă, poţi să-ţi aduci şi cutie pentru cimpoi - Opel.
Ai cimpoi, ajungi urgent din piaţa chibrit într-o piaţă persană. N-ai cimpoi, tot pe loc, tot pe loc, tot pe loc, pe loc, pe loc. Tu cu strigatul, alţii cu plecatul...
M-am gândit să m-apuc să compun la cimpoi şi muzică uşoară, o basanova pentru cimpoi şi Dan Spătaru. Şi dacă ia premiu la Mamaia, ce mă fac? Nu mă bag, nu... Nu-i de mine. Găsesc eu mai bine patru sau cinci colegi cimpoieri cu părul până peste burduf şi fac o formaţie, "The Cimpoy", cu "y". Cimpoaie electrice cu reclamă la telepublicitate! Astă seară la Savoi concertează "The Cimpoy"! Dacă ne vede şi un regizor de film, coproducţia e gata. "Angelica şi cimpoiul", premiul Oscar pentru cel mai bun cimpoier eastman color al anului.
Ei şi... Nu, nu... Mai bine găsesc o rimă la cimpoi şi fac poezie modernă: "Angoasa cimpoiului, versuri albe şi negre. Optzeci de rime absconse pe cap de locuitor, volumul fluviu." Şi dacă găsesc un afluent la o editură ne vărsăm în marea fondului literar şi toate drumurile trec pe la cec.
Bun, bun... Ce bine e, când cineva, acolo sus, te iubeşte. Uite, o colegă de-a mea, tot colindătoare, a sorcovit un tovarăş care dă domn o doamne, aprobări pentru diverse şi i-a dat: trei mere în plus la încadrare, nuci şi o butelie direct din deposit, covrigi şi cizme muşchetari din import, şi o portocală pe care să o culeagă de la faţa locului cu delegaţie de serviciu. Că şi ea săraca de urat i-a tot urat, până când s-a înserat şi-au cântat în cor, ei doi, această noapte e pentru noi, versul doi, solo cimpoi...

CU: Toma Caragiu, Ion Lăceanu
TEXT: Dan Mihăescu, Grigore Pop

See also:

12
12.56
Hector El Father Noche De Entierro Lyrics
311 Sweet Lyrics