Sagopa Kajmer Geçmişi gölgeye teslim etttim Lyrics

VERSE 1
Yapilan her savasta bir çikar ve de imzalanan her barista bir zarar var biz, varimizi ortaya koysak yogumuzla utaniriz. Elimizdekini cebimize tiksak, "tirsak kisrak savasa havlu atti" der ve siritirlar. Dalga bu devrin bas motivesi. Ne kadar güler ise düsman o kadar aglatir seni, kendini geçmisteki geri adimlarindan kurtar, isik ileride parlar ve yamyamlar var burasi dar. Her an önünde yar, Tanrilar sözlügünde buna sinama denir, sinavin elbet sonu gelir, notuna göre bedelini öderiz bu geçmisin bu kesin. Zaten inancimiz olmasa var olmanin anlami anlamsizliktan baska bir anlama gelir miydi? Ve bu zamanlama, kaderimizin yanlisi ya da dogrusu, olgusu yoktur, kukla duygusu, askiya alinan o insan bulgusu, tekrar edilen o geçmis döngüsü, karasis örtüsü; gölgelerin emaneti sen misin? Karanliklar çöktügünde gömülesi bedelin ve eskide kalan soguk iklimlerin. Dostuna attigin tekmenin ya da hiçe saydigin ilahi adaletin bir sonucu olmali bu da kesin, sen teksin takibinde geçmisin!...

Nakarat
Geçmisi gölgeye teslim ettim ve simdi gölgeler takibimde,ardimda bir yigin manzara.
Sorgusu basladi yarinin ufukta gün batmakta, her gelisin bir gidisi meçhusle farz arz ederim sorgumu kesin. Gün dönümünde siradaki gelsin gölgemi karanliga teslim edin.

VERSE 2
Anlam veremedigim bir yigin manzara pesimize takilmis ve cereyan eden çikar savaslari kalbimizi yerinden çikarmis ya baris?... Minik ellerinizle yakaladiginiz o büyük kelebekleri öldürebilirsiniz. Hersey cüsse degil yeterki küstürmeyin çocugu, öldürmeyin kendinizi, yok olusu simgeler umut katliami, yarin bir kapidir ve sen uykudan o kapidan geçmek için uyanirsin. Insanlarin icadi kukla medeniyetinde herkesin bagli oldugu bir ipi var, ipi tutan Tanrilar akibetini sorgular, bulgular yargilar bir oyun gibidir adi yasamaktir, ölümse oyunun sonudur. Her nedense oyunun sonu yok gibidir, bir gider biri gelir. Ve birini eler, siler kendini oyunun listesinden, simgelerde saklanir gidisinin nedeni ve her geçmis gölgelere emanet edilir, gelecek sansüre maruz kalmis,belirsizdir. Bu nedenle seni takibe alan gölgelerdir. Sen yürüdükçe seni sorgular ve bir gün günes batar. Geçmisi gölgeye teslim ettim ve simdi gölgeler takibimde,ardimda bir yigin manzara, sorgusu basladi.

See also:

121
121.37
Ornella Vanoni La Musica È Finita Lyrics
there you´ll be Lyrics