Tose Proeski Studena Lyrics

Во овој шарен ред од солитери
студот по тебе се мери
сите велат, ти си ледена.

А тебе секогаш те гледам сама
шеќерче во вид на дама.
Баш си слатка, но и студена

И гледам секој жив по тебе само се крсти
и баш би сакал да те допре со прсти.

Јас не сум тип за авантури, ти ги раѓаш моите бури,
за мене ти знам си медена.

А јас сум само тој што на тебе се пали
и јас сум само тој, што во глава ти фали.
Тој поглед се ми значи
ќе ти дарам топла душа,
твоето срце лед што зрачи
ќе се стопи, ќе ме слуша.
И би дарил вишни неба
дај ми место покрај себе
ти си сонот што ми треба
никој не е како тебе.
И ледена и медена, се правиш своја
но, вечерва, ќе посакаш да бидеш моја
И ледена и медена, ти каква да си
верувај ми ќе нема кој, кој да те спаси.(x3)

Во овој шарен ред од солитери
студот по тебе се мери
сите велат, ти си ледена.

А тебе секогаш те гледам сама
шеќерче во вид на дама.
Баш си слатка, но и студена

И гледам секој жив по тебе само се крсти
и баш би сакал да те допре со прсти.

Тој поглед се ми значи
ќе ти дарам топла душа,
твоето срце лед што зрачи
ќе се стопи, ќе ме слуша.
И би дарил вишни неба
дај ми место покрај себе
ти си сонот што ми треба
никој не е како тебе.
И ледена и медена, се правиш своја
но, вечерва, ќе посакаш да бидеш моја
И ледена и медена, ти каква да си
верувај ми ќе нема кој, кој да те спаси.

А јас сум само тој што на тебе се пали
и јас сум само тој, што во глава ти фали.
Тој поглед се ми значи
ќе ти дарам топла душа,
твоето срце лед што зрачи
ќе се стопи, ќе ме слуша.
И би дарил вишни неба
дај ми место покрај себе
ти си сонот што ми треба
никој не е како тебе.
И ледена и медена, се правиш своја
но, вечерва, ќе посакаш да бидеш моја
И ледена и медена, ти каква да си
верувај ми ќе нема кој, кој да те спаси.(x3)

See also:

23
23.54
Black Label Society She Deserves a Free Ride (Val's Song) Lyrics
Facção Central Roleta Macabra Lyrics