Toma Caragiu Toma si baletul Lyrics

Toma Caragiu
Toma şi baletul

Eu nu sunt de acord cu umoristul care a spus că baletul este o artă călcată în picioare. Foarte multe spectacole umoristice se sprijină pe picioarele balerinelor. De pildă, aici în spectacolul nostru am invitat douăzeci de balerine, înalte, frumoase, blonde. Dar c__ lui maestrul coregraf îi plăceau brunele am ales mai cărunte aşa c__ ne-a sfătuit soţia regizorului.
În ceea ce priveşte înălţimea am fost unanim de acord, toate erau înalte. În afară de nepoata scenaristului care erea prea scundă. Ş-atunci, cu toate că-l iubim foarte mult pe scenarist, am lăsat-o pe nepoată-sa şi le-am schimbat pe toate celelalte nouăsprăzece.
Ne-am sfătuit c__ să le îmbrăcăm. Operatorul a propus costume cu pene de struţ a la Moulin Rouge, pe care să le achiziţioneze personal din import... ţările... A stat trei luni cu diurnă în fulgi vest şi a adus o tonă de plummes. Plummes, pene de raţă calitatea a doua care le putem lua prin virament de la Crevedia.
Cu pălăriile a fost mult mai simplu, s-au propus pălării Madame du Pompadour. Dar a venit şeful serviciului personal care s-a interesat foarte discret în ce relaţii sunt eu cu Madame du Pompadour şi dacă ştiu că ea a fost şi cu... Bine, zic eu, dar ce treabă am eu cu Ludovig al XV-lea? Aşa că din proprie iniţiativă a spus să lăsăm balerinele aşa c__ sunt ele cu capul gol.
Problema rochilor n-a fost o problemă. Decolteul... Că cine urmăreşte decolteul nu mai urmăreşte textul. Aşa c-am luat măsuri, le-am acoperit şi pe ele, şi avem şi noi acoperire. Astfel ne-am orientat spre rochia lungă de seară unde nimeni n-a avut nici o obiecţie în afara pompierului de serviciu, care a cerut să se consemneze în procesul verbal că rochia lungă de seară îngreunează fuga în caz de incendiu şi dacă este călcată pe coadă creează panică. El a cerut ca fiecare dansatoare să fie dotată cu o pelerină, din foaie de cort, solidă, comodă - toporişcă, găletuţă cu nisip şi cască de protecţie. Scenograful s-a opus categoric, a răspuns că el răspunde de costume. În consecinţă s-a renunţat la toporişcă şi s-au c__părat târnăcoape.

CU: Toma Caragiu
TEXT: Dan Mihăescu, Grigore Pop

See also:

5
5.8
J.B.O. Gänseblümchen Lyrics
Burak Kut Benimle Oynama Lyrics